jos profiel

Hoe het allemaal begon in Den Haag

Na 2 jaar lang in de loodsenbouw en 8 jaar lang in de installatietechniek werkzaam geweest te zijn was de aankoop van een oud en enigszins vervallen woning het startsein om voor mijzelf te beginnen.

Het ontwerpen van keukens, badkamers en meubilair bleek al snel mijn grote passie. En de restauratie van mijn huis in Den Haag was een droom project waarin ik al mijn creativiteit kwijt kon.

Onder de Spaanse Zon

Vele jaren en bouw projecten later ben ik in mei 2007 naar Spanje verhuisd. Ik verlangde naar meer rust, ruimte en natuur om me heen. Want hoe meer ruimte om me heen des te creatiever ik kan worden. Ik vond in de Zuid Spaanse bergen mijn droomplek; een vervallen Finca met een enorme lap grond.

Ook dit huis heb ik zelf volledige gerenoveerd. Het is geweldig om hier in Spanje in de natuur te wonen en met natuurlijke materialen te mogen werken.

De Spaanse materialen zijn ruig; denk aan natuursteen, bielsen en grof deur beslag. En dat dan in combinatie met de juist fijne Moorse handgemaakte tegeltjes.

Elk huis is gewoon mooi, met een ziel gebouwd en als in de loop van de jaren de ziel verloren is gegaan is er niets mooiers om die energie weer in volle glorie terug te brengen. Het is mijn passie om alles wat ik bedenk ook daadwerkelijk te maken. Functioneel en uniek. Mijn droom projecten zijn de projecten waar ik nu al aan werk, waarin mijn klanten mij helemaal vrij laten. En ik zou het geweldig vinden om hier eindeloos mee door te mogen gaan.

Non-Profit Initiatieven

Naast mijn dagelijks werk heb ik tevens twee non-profit organisaties opgestart. Ongeveer 6 jaar geleden het bewustwordingsplatform Bewust Offline voor meer balans tussen offline en online leven. En ongeveer een jaar geleden ben ik WeLearn gestart een organisatie die scholen bouwt in Nepal. Inmiddels is daar de eerste school af en bouwen we nu aan een tweede, zie ook het artikel hieronder dat recent in de krant verscheen.

©[2019] Trailworks webdesign in co-creatie met www.tessasmits.nl

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?